Home > Recepten

Abrikozentaartjes

plakjes diepvriesbladerdeeg (in totaal ± 200 gr)

100 gr abrikozenjam

250 gr boter

250 gr suiker

het merg van 1/2 vanillestokje

1 theelepel citroenrasp

4 eieren

70 gr bloem

80 gr poedersuiker

zout
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Leg de plakken op een met 1 eetlepel bloem bestoven aanrecht op elkaar en rol ze uit tot een lap van ± 36 x 25 cm.

Zet de taartvormpjes in rijen van 4 naast elkaar, zodat een rechthoek ontstaat.

Leg de deegplak losjes over de vormpjes en laat het ± 10 minuten liggen, zodat de spanning van het deeg wat afneemt.

Werk intussen de abrikozenjam door een roerzeef en doe hem over in een spuitzak.

Knijp een stukje keukenpapier tot een balletje, druk hiermee het deeg in de vormpjes en druk vervolgens met de vingertoppen de eventueel nog aanwezige luchtbelletjes weg.

Snijd het deeg rond de randen weg en spuit in de deegbakjes een ring van abrikozenjam.

Smelt op laag vuur de boter.

Doe de suiker, het vanillemerg, de citroenrasp en een snufje zout in en mengkom en giet de gesmolten boter hierbij.

Roer met een garde in de mengkom tot de suiker volledig is opgelost.

Voeg vervolgens één voor één de eieren bij de botermassa en klop met een garde tot het ei volledig is opgenomen (let op, dat u de eieren niet met een elektrische mixer klopt, want an bestaat de kans dat de massa te schuimig wordt).

Roer er tot slot de bloem door en vul de deegbakjes met dit mengsel.

Strooi er de helft van de poedersuiker over en laat de taartjes in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar worden.

Zet de taartjes op een rooster, bestrooi ze met de rest van de poedersuiker, neem ze uit de vormpjes en serveer ze lauw.

Benodigdheden

12 taartvormpjes van ± 7 1/2 cm doorsnee