Home > Recepten

Ananas-bavaroisetaartjes

voor het deeg:

50 gr suiker

150 gr bloem

een snufje zout

1/2 klein ei (nr. 4)

100 gr boter



voor de bavarois:

400 gr verse ananas in stukjes

50 gr suiker

3 blaadjes gelatine

3 dl lobbig geklopte slagroom

ananasgelei*1

een met bakpapier beklede bakplaat

een uitsteekvorm, doorsnee 6 cm

8 ingevette hoge ringen van 8 cm hoog en 6 cm doorsnee
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Deeg:

Meng de suiker, de bloem, het zout en het ei, meng de boter erdoor tot een kruimelig deeg ontstaat en het deeg in plasticfolie gerold in de koelkast 1 uur opstijven.

Verwarm de oven voor op 180C.

Rol het deeg uit tot een lap van 15 x 30 cm, leg het op de bakplaat en bak het 25 minuten in de oven.

Laat het deeg afkoelen, steek er met de uitsteekvorm 8 cirkels uit en leg die in de ringen.



Bavarois:

Blancheer de ananas 1 minuut in ruim kokend water, laat uitlekken en afkoelen.

Pureer de ananas en zeef de puree.

Verwarm 1 dl puree met de suiker.

Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water, knijp hem uit en los hem van het vuur af in de warme ananaspuree op.

Roer de rest van de puree erdoor en laat afkoelen.

Roer de slagroom door het ananasmengsel en schenk het in de ringen.

Vul de ringen niet helemaal, laat 1/2 cm vrij.

Laat de bavaroisetaartjes in de koelkast in 1 uur opstijven.

Verwarm de ananasgelei en schenk die in een dun laagje op de bavarois.

Laat de bavaroisetaartjes nog 2 uur in koelkast opstijven.

Verwijder de ringen en zet de bavaroises op een mooie schaal.



*1 Ananas-gelei:

Pureer 100 gr ananas en zeef de puree.

Week 3 blaadjes gelatine 5 minuten in ruim water.

Breng de ananaspuree met 1 dl water en 75 gr suiker aan de kook tot de suiker is opgelost.

Los de uitgeknepen gelatine in de warme vloeistof op en laat de gelei afkoelen.

Verwarm de gelei voor het gebruik zacht (laat niet koken!) tot deze weer vloeibaar is.