Home > Recepten

Ananas-honingbeignets met aardbeiensaus

250 gr aardbeien

75 gr suiker

1-2 eetlepels citroensap

1 grote rijpe ananas

175 gr bloem

zout

3 dl bier

1 eetlepel olie

3 eetlepels honing

3 eiwitten

frituurolie

1 eetlepel gemalen kaneel

4 eetlepels poedersuiker
  • Omschrijving recept: Gebak; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pureer de aardbeien met de suiker en het citroensap.

Schil de ananas dik, snijd hem in 12 dunne plakken en verwijder de harde kern.

Zeef de bloem en het zout.

Voeg het bier, de olie en 1 eetlepel honing toe en roer het tot een glad beslag.

Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.

Verhit de frituurolie tot 180°C.

Bestrijk de ananasplakken dun met honing, haal ze door het beslag en frituur de beignets maximaal 4 tegelijk in 2 minuten goudbruin en knapperig.

Vermeng de kaneel en de poedersuiker en strooi dit over de beignets.

Geef de aardbeiensaus er apart bij.