Home > Recepten

Ananastaart

4 eieren

75 g suiker

1/2 zakje vanillesuiker

250 g gezeefde bloem

1 zakje bakpoeder

75 g gesmolten boter

1 groot blik ananas op siroop

rum
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng 4 eieren met 75 gr suiker en 1/2 zakje vanillesuiker en voeg er 250 gr gezeefde bloem, een zakje bakpoeder en 75 gr gesmolten boter bij.

Laat 1 groot blik ananas op siroop uitlekken.

Bewaar 4 hele schijven, snijd de rest in kleine stukjes en voeg die bij het deeg.

Schik de 4 hele ananasschijven op de bodem van een ingevette springvorm en schenk het deeg erover.

Bak de taart 40 minuten in een op 180C voorverwarmde oven.

Stort hem en doordrenken hem naar smaak met de ingekookte en met wat rum geparfumeerde siroop uit het blik ananas.