Home > Recepten

Ananastaart

4 eieren

75 g suiker

1/2 zakje vanillesuiker

250 g gezeefde bloem

1 zakje bakpoeder

75 g gesmolten boter

1 groot blik ananas op siroop

rum
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng 4 eieren met 75 gr suiker en 1/2 zakje vanillesuiker en voeg er 250 gr gezeefde bloem, een zakje bakpoeder en 75 gr gesmolten boter bij.

Laat 1 groot blik ananas op siroop uitlekken.

Bewaar 4 hele schijven, snijd de rest in kleine stukjes en voeg die bij het deeg.

Schik de 4 hele ananasschijven op de bodem van een ingevette springvorm en schenk het deeg erover.

Bak de taart 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Stort hem en doordrenken hem naar smaak met de ingekookte en met wat rum geparfumeerde siroop uit het blik ananas.