Home > Recepten

Appelkruimeltaart met bosvruchten

1 pak bosvruchtenmix (300 gr diepvries)

100 gr bloem

zout

75 gr gele basterdsuiker

50 gr koude boter

500 gr goudreinetten

2 eetlepels suiker

1/2 bekertje slagroom á 125 ml

2 eetlepels bosvruchtensaus (flesje á 200 ml)

1 eetlepel boter om in te vetten

een lage taartvorm, doorsnee 24 cm
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Neem de bosvruchtenmix 1 uur van tevoren uit de diepvries en laat het in een kom ontdooien.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng in een kom de bloem, het zout en de basterdsuiker.

Smelt de boter op laag vuur in een pan en meng dit met een vork door de bloem, zodat een deeg met een kruimelige structuur ontstaat.

Schil de appels, halveer ze, verwijder de klokhuizen, snijd het vruchtvlees in partjes van 1 1/2 cm dik en bestrooi die met suiker.

Vet de vorm met boter in, leg er de helft van de appel in en verdeel er de bosvruchtenmix over.

Verdeel de rest van de appel over de bosvruchtenlaag en strooi daar het kruimeldeeg over.

Bak de appelkruimeltaart in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin.

Klop intussen de slagroom stijf en roer de bosvruchtensaus erdoor.

Serveer de taart heet met de bosvruchtenroom.