Home > Recepten

Appeltaart 02

200 gr bloem

150 gr boter

100 gr basterdsuiker

1 ei

de geraspte schil van 1 citroen

8 moesappelen

60-80 gr suiker

40 gr krenten
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak een zanddeeg van de bloem, de boter, de suiker, het ei en wat zout en laat dit, als het door het kneden wat week is geworden, op een koele plaats 10 minuten rusten.

Rol het daarna op een met bloem bestrooid werkvlak tot een grote lap uit. Bekleed er de beboterde en met bloem bestrooide bodem en rand van een springvorm mee en druk de rand stevig op de bodem vast.

Maak van de appels met overige ingredienten een niet te vochtige moes en doe deze massa over in de vorm.

Leg reepjes overgebleven deeg in ruitvorm over de moes en bestrijk de rand en de reepjes met losgeklopt ei.

Bak de taart in een vrij warme oven in ± 1 uur gaar en lichtbruin.

Laat de taart afkoelen alvorens hem uit de vorm te nemen.