Home > Recepten

Appeltaart 04

1 kg goudrenetten

2 eetlepels citroenrasp (pot á 200 gr, Baukje)

60 gr suiker

60 gr gehakte garneeramandelen (zakje á 45 gr, Baukje)

2 theelepels kaneel

2 eieren (M)

100 gr witte basterdsuiker

300 gr bloem

1/2 theelepel zout

200 gr koude boter

3 eetlepels abrikozenjam

springvorm, doorsnee 22 cm

bakpapier
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de appels en snijd ze in schijfjes, meng die met de citroenrasp, de suiker, 45 gr garneeramandelen en de kaneel en laat ze samen zo lang mogelijk (liefst een nacht) intrekken.

Meng de basterdsuiker, de bloem en het zout in een beslagkom.

Snijd de boter in kleine blokjes en kneed die met 1 ei door het bloemmengsel tot een samenhangend deeg.

Laat het deeg afgedekt rusten op een koele plaats minstens 15 minuten.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

Rol een deel van het deeg tot ± 3 mm uit en bekleed de bodem en de zijkant van de vorm ermee.

Bestrijk de deegbodem met abrikozenjam en verdeel de appelschijfjes erover.

Rol de rest van het deeg uit, snijd er repen van en leg die kruiselings over de appelvulling.

Verdeel de rest van de amandelen erover.

Klop het laatste ei los en bestrijk het deeg ermee.

Bak de taart midden in de oven in ± 1 uur goudbruin en gaar.

Haal de taart uit de vorm en laat hem afkoelen.

Lekker met lobbig geslagen, licht gezoete slagroom of met zure room.