Home > Recepten

Appeltaartjes met puntjes kaas

150 gr bloem

100 gr koude boter

50 gr basterdsuiker

zout

een snufje kruidnagelpoeder

1 ei

4 appels

1 eetlepel melk

een dikke plak pittige oude kaas

4 kleine vormpjes
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kneed een deeg van de bloem, de boter, de suiker, het zout en het kruidnagelpoeder en zet dit ± 30 minuten in de koelkast.

Verdeel het dan in 4 bolletjes, rol die uit, leg de lapjes in de vormpjes en prik de bodempjes met een vork flink in.

Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes.

Schik in elk vormpje een appel.

Klop het ei met de melk en wat suiker los en schenk dit over de appels.

Bak de taartjes in een op 175°C voorverwarmde oven in ± 30 minuten lichtbruin.

Snijd de plak kaas in mooie puntjes en serveer die bij de warme taartjes.