Home > Recepten

Arnhemse meisjes 2

190 gr bloem

1 dl melk

4 druppels citroensap (zo nodig later meer) of een scheutje uit een knijpcitroen

5 gr verse gist

100 gr ongezouten boter (verdeeld in 5 stukjes

een snufje zout
  • Omschrijving recept: Koekjes
  • Aantal Porties: 35
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bestrooi het werkvlak met grove kristalsuiker in plaats van met bloem (u kunt ook suikerklontjes pletten met een deegroller).

U kunt het deeg het beste een nacht laten rusten; het is dan gemakkelijker te verwerken.

Meng de bloem, de melk, het zout, het citroensap en de gist goed door elkaar en klop met een elektrische mixer op hoge snelheid één voor één de klontjes boter door het mengsel.

Wikkel het deeg dan in plasticfolie en laat het een nacht in de koelkast staan.

Verwarm de oven voor op 140°C.

Leg aluminiumfolie op de bakplaat en smeer dit in met boter, of smeer de bakplaat zo in met boter.

Bestrooi het werkvlak met kristalsuiker en rol het deeg over de suiker uit.

Strooi er nog wat suiker over en rol het deeg verder uitrollen tot het heel dun is.

Steek er dan met een uitsteekvorm koekjes uit (de oorspronkelijke vorm is ovaal).

Leg de koekjes op de bakplaat, strooi er nog wat grove suiker over en bak de koekjes in 30-40 minuten goudbruin.