Home > Recepten

Bananenbrood

2 goed rijpe bananen

50 gr boter

150 gr fijne kristalsuiker

2 eieren

225 gr zelfrijzend meel (*)

een snufje zout



* Dit recept kunt u ook maken met half wit en half volkoren zelfrijzend meel. Als er geen volkoren zelfrijzend meel te koop is, moet u 1/2 theelepel bakpoeder toevoegen.
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

(Een goede manier om overrijpe bananen te verwerken)

Dit gebak kan goed worden ingevroren in een polytheen zak waar alle lucht is uitgedrukt.



Moes de bananen.

Roer de boter en de suiker tot room.

Sla de eieren er door.

Voeg meel, zout en bananen toe en meng alles goed.

Vet een broodblik in voor een brood van 675 g of iets groter en bestuif het met bloem.

Vul het blik met het beslag.

Bak het brood ± 1 uur in het midden van een matig hete oven (190°C) tot het goudbruin is, terugveert na indrukken en van de randen van het blik wijkt.

Keer het brood op een rooster om af te koelen.

Serveer dun-beboterde sneetjes.