Home > Recepten

Berliner bollen 2

500 gr wit tarwebloem

1 zakje gist

100 gr suiker

1 zakje vanillesuiker

1 afgestreken theelepel zout

1/4 liter melk

100 gr gesmolten boter

2 eieren



U kunt de Berliner bollen met jam vullen.

Doe de jam in een slagroomspuit, plaats een puntig mondje aan de voorkant van de spuit en spuit de jam aan de zijkant van de bollen naar binnen.
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kneed de ingredienten tot een smeuïge massa en laat die op een warme plaats staan tot het volume is verdubbeld.

Zet de mixer op de hoogste stand en kneed hiermee nogmaals goed door.

Rol het deeg op een werkblad uit tot een lap van 1/2 cm dik en steek daar met een glas of kopje ronde plakjes van 5-7 cm doorsnee uit.

Leg de schijfjes op een met bloem bestrooide bakplaat en laat ze nogmaals ± 20 minuten op een warme plaats rusten.

Bak de Berliner bollen in een frituurpan met plantaardig vet of plantaardige olie aan beide kanten goudbruin.

Neem ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze op keukenpapier uitlekken en rol ze dan in suiker.