Home > Recepten

Berliner bollen 4

250 gr magere kwark

6 eetlepels melk

1 ei

8 eetlepels zonnebloemolie

100 gr (4 eetlepels) suiker

400 gr wit tarwebloem

1 zakje bakpoeder
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer de kwark met een mixer glad.

Meng de bloem en het bakpoeder door elkaar en roer de helft hiervan door de kwark.

Klop er de melk, het ei, de zonnebloemolie en de suiker door, voeg de rest van het bloemmengsel toe en kneed het geheel goed door.

Ga verder te werk als boven beschreven; alleen hoeft dit deeg niet te rusten.



Kneed de ingredienten tot een smeuïge massa en laat die op een warme plaats staan tot het volume is verdubbeld.

Zet de mixer op de hoogste stand en kneed hiermee nogmaals goed door.

Rol het deeg op een werkblad uit tot een lap van 1/2 cm dik en steek daar met een glas of kopje ronde plakjes van 5-7 cm doorsnee uit.

Leg de schijfjes op een met bloem bestrooide bakplaat.

Bak de Berliner bollen in een frituurpan met plantaardig vet of plantaardige olie aan beide kanten goudbruin.

Neem ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze op keukenpapier uitlekken en rol ze dan in suiker.