Bladerdeegbakje met vers fruit |
|
4 plakjes bladerdeeg (diepvries) 1 eidooier 4 eetlepels kristalsuiker 1/2 citroen 1 banaan 1 dl slagroom 1 eetlepel poedersuiker Variatietip: Vervang de druiven door 2 in partjes gesneden sharonvruchten. |
|
BereidingLaat de plakjes bladerdeeg ontdooien.Verwarm de oven voorop 200°C. Vet 4 kleine taartvormpjes (doorsnee ± 10 cm) met boter in en bekleed ze met het bladerdeeg. Snijd de overhangende randjes eraf. Bestrijk ze met losgeklopte eidooier en bestrooi met de suiker. Bak de bakjes in ± 20 minuten goudbruin en gaar, neem ze uit de vormpjes en laat ze afkoelen. Rasp intussen de schoongeboende citroenschil dun af en pers de vrucht uit. Pel de banaan en snijd hem in plakjes. Was de druiven, halveer ze eventueel en verwijder de pitjes. Schil de kiwi's, snijd het vruchtvlees in plakjes en halveer die. Schep het fruit met 1 eetlepel citroensap door elkaar. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Houd 1 theelepel rasp apart en spatel er de rest van de rasp met een paar druppels citroensap en poedersuiker door. Doe het geheel over in een spuitzak met grove kartelmond en leg die tot het gebruik in de koelkast. Vul de afgekoelde bakjes met het fruit en garneer met een flinke toef slagroom en wat citroenrasp. |
Home > Recepten