Home > Recepten

Boffertje

2 eetlepels paneermeel

150 gr rozijnen

150 gr krenten

200 gr gemengde ongezouten noten

500 gr zelfrijzend bakmeel

100 gr boter

175 gr suiker

4 dl melk

1 theelepel zout

1 eetlepel citroensap

1 ei

2 eetlepels azijn
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vet een afsluitbare vorm van 2 1/2 liter in en bestrooi hem met paneermeel.

Spoel de krenten en de rozijnen af.

Hak de noten grof.

Doe het bakmeel, de boter, de suiker, de melk, het zout, het citroensap en het ei in een kom en meng alles met een mixer goed door elkaar.

Voeg de rozijnen, krenten en noten toe.

Doe het deeg over in de vorm en sluit de vorm af.

Breng in een grote pan water met de azijn aan de kook, zet de vorm erin (het water moet tot aan de rand van de vorm staan) en laat de koek in ± 3 uur gaar worden (vul het water zo nodig tot het gewenste peil aan).

Neem de vorm dan uit het water, haal het deksel eraf en keer de koek op een schaal.

Laat hem afkoelen, snijd hem in punten en besmeer die met boter.