Cappuccino éclairs |
|
40 gr boter zout 50 gr zelfrijzend bakmeel 2 eieren 2 1/2 dl slagroom 5-6 theelepels oploskoffie cacaopoeder 1-2 eetlepels basterdsuiker 80-100 gr poedersuiker spuitzak met glad mondje bakplaat met bakpapier |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 225°C.Breng 1 dl water met de boter aan de kook. Voeg een mespunt zout toe en voeg, als de boter is opgelost, de meel toe. Roer het tot een samenhangende massa en klop er van het vuur af één voor één de eieren door. Blijf kloppen tot een dik glanzend beslag is ontstaan. Doe dit over in de spuitzak en spuit op de bakplaat 6 brede strepen van 12 cm. Bak de éclairs in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar en laat ze op een rooster afkoelen. Klop de slagroom met 4 theelepels oploskoffie, 1/2 theelepels cacao en de basterdsuiker stijf. Knip de éclairs open en vul ze met de koffieroom (bewaar de rest voor het garneren). Los 1-2 theelepels oploskoffie in 1 eetlepel heet water op en roer dit druppelsgewijs door de poedersuiker tot een glad glazuur ontstaat. Bestrijk de éclairs met het glazuur en garneer met de overgebleven koffieroom. Bestuif de room met cacao. |
Home > Recepten