Cheesecake |
|
250 g roomkaas 125 g suiker 115 g zure room 1 thl vanille-extract 2 eieren 100 g boter 135 g suiker 2 eieren 1 lepel melk 1 thl vanille-extract 110 g bloem 1 thl bakpoeder 1/2 thl zout 225 ml zure room 2 lepels suiker 1 thl vanille-extract eventueel fruit om te garneren |
|
BereidingKlop 250 gr roomkaas met 125 gr suiker romig.Klop er dan 115 gr zure room, 1 theelepel vanille-extract en (de één na de ander) 2 eieren door. Zet dit even apart. Klop 100 gr boter romig, voeg er geleidelijk 135 gr suiker en afzonderlijk 2 eieren bij en klop tot de massa romig is. Voeg er 1 eetlepel melk en 1 theelepel vanille-extract aan toe. Zeef 110 gr bloem met 1 theelepel bakpoeder en 1/2 theelepel zout en meng dan de droge ingredienten met het botermengsel tot een beslag. Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven 5 cm hoge springvorm met een doorsnee van 25 cm en spreid het beslag uit over de bodem en de zijkanten (aan de zijkanten iets dunner). Lepel het kaasmengsel voorzichtig op het beslag. Bak de taart 40-45 minuten in een op 165°C voorverwarmde oven. Meng 2 1/4 dl zure room met 2 eetlepels suiker en 1 theelepel vanille-extract. Spreid dit mengsel als een toplaag over de taart en bak hem nog ± 5 minuten. Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen. Bedek hem met folie en zet hem minstens 4 uur in de koelkast om koud te worden. Desgewenst kunt u de bovenkant decoreren met schijfjes mandarijn of sinaasappel, aardbeien, verse frambozen of welk fruit u lekker vindt. |
Home > Recepten