Chocolade-biscuitgebak |
|
Voor het biscuitgebak: 4 eidooiers 4 eetlepels lauw water 150 gr suiker 4 eiwitten zout 80 gr bloem 80 gr maïzena 70 gr cacao Voor de vulling: 200 gr pure chocolade 1/8 liter slagroom 40 gr boter 2 cl rum |
|
BereidingKlop de eidooiers, het water en de suiker dik en schuimig.Sla de eiwitten met een mespunt zout stijf. Zeef de bloem, maïzena en cacao. Schep de eiwitten met dit mengsel op de dooiermassa en schep alles door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier, vouw de randen iets omhoog en strijk de biscuitmassa ± 1 cm dik op het papier. Bak het deeg in een op 200°C voorverwarmde oven in ± 12 minuten gaar. Stort het deeg op een met suiker bestrooide theedoek, laat het afkoelen en snijd het dan in 4 gelijke delen. Rasp de chocolade, verwarm de room met de rum au bain-marie en laat de chocolade erin smelten. Laat dit mengsel afkoelen, voeg dan de boter toe en zet de crème ± 30 minuten in de koelkast. Strijk de crème dan op de biscuitdeegplakken en bestrijk er ook de zijkanten mee. Zet het gebak tot het gebruik in de koelkast. |
Home > Recepten