Home > Recepten

Chocolade-Grand Marnier Bombe

4 gesplitste eieren

85 gr fijne tafelsuiker

35 gr bloem of maïzena

40 gr cacao

1 1/2 dl slagroom

150 gr witte chocolade in stukjes

2 eetlepels geraspte sinaasappelschil

1 eetlepel sinaasappellikeur, bijvoorbeeld Grand Marnier



Voor de vulling:

6 dl slagroom

500 gr pure chocolade in stukjes

2 eetlepels Grand Marnier

een rechthoekige lage bakvorm van 20 x 30 cm, bekleed met bakpapier of een stuk gevouwen bakpapier met opstaande rand van 2 cm

een bombevorm, inh. 1 1/2 liter

plasticfolie
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C.



Cakerol:

Klop de eidooiers met 50 gr suiker schuimig tot het mengsel een lint vormt.

Klop de eiwitten schuimig en klop er 35 gr suiker door.

Spatel de eiwitten voorzichtig door het dooiermengsel en spatel er ook de bloem en de cacao door.

Schenk het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.

Bak de cake 10-15 minuten tot het midden stevig is en dek hem met een theedoek af.

Verhit de slagroom, schenk die over de witte chocolade en laat de chocolade erin oplossen.

Roer de sinaasappelschil en de likeur erdoor en zet het geheel afgedekt 3 uur koel weg.

Klop de chocoladeroom dan tot zachte pieken.

Stort de cake op een vel bakpapier, bestrijk hem met de witte chocoladeroom en rol hem vanaf de korte zijde op.

Snijd de cakerol in plakken van 1 cm.

Bekleed de bombevorm met plasticfolie.

Leg de plakjes cake aansluitend in de vorm (begin op de bodem en leg de rest er in cirkels op).



Vulling:

Smelt de chocolade au bain-marie en laat hem iets afkoelen.

Klop de slagroom bijna stijf, spatel er de chocolade en de likeurer door en schenk het mengsel in de bombevorm.

Strijk de bovenkant glad en dek af.

Laat de taart in de koelkast in 5 uur opstijven en stort hem voorzichtig op een schaal.