Home > Recepten

Chocolade-hazelnoottaart 1

110 gr bittere chocolade

200 gr zachte boter

100 gr gezeefde poedersuiker

3 eieren

3 eidooiers

80 gr bloem

1 volle theelepel bakpoeder

150 gr gemalen hazelnoten

3 eiwitten





vulling:

125 gr hazelnoten

1 zakje chocoladepuddingpoeder

5 dl melk

250 gr zachte boter

60 gr gezeefde poedersuiker
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain-marie.

Roer de boter smeuïg en roer er geleidelijk de gesmolten chocolade door.

Roer er de poedersuiker, de eieren en de eidooiers door.

Vermeng de bloem met het bakpoeder, doe er de gemalen hazelnoten bij en klop dit mengsel met een mixer lepel voor lepel door het chocolademengsel.

Klop de eiwitten stijf en spatel ze erdoor.

Schep het mengsel in een ingevette springvorm van 28 cm doorsnee, strijk het glad en bak het in 45-50 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven gaar.

Keer de taart op een rooster om, laat hem afkoelen en snijd hem 2 keer door.



Bak de hazelnoten 8-10 minuten op een bakblik in de op 200°C voorverwarmde oven tot de velletjes knappen.

Laat de geroosterde noten in een zeef iets afkoelen en wrijf de velletjes eraf.

Houd 18 hazelnoten achter voor de garnering en maal de rest.

Maak het chocoladepuddingpoeder volgens de gebruiksaanwijzing aan en zet het in de koelkast.

Roer af en toe.

Klop dan met de mixer de zachte boter en de gezeefde suiker door het puddingmengsel tot een gladde crème is ontstaan.

Doe 1/4 hiervan in een spuitzak voor de garnering en meng de gemalen hazelnoten door de rest.

Bestrijk de lagen taart met de crème, leg ze op elkaar en strijk de crème op de bovenste laag met een spatel of lepel mooi glad.

Voorzie de bovenkant van de taart met de spuitzak van mooie toefjes crème en garneer die met garneerchocolaatjes en de achtergehouden hazelnoten.

De zijkanten kunt u desgewenst nog met een mengsel van suiker en gemalen noten versieren.