Home > Recepten

Chocolade-pecantaart

150 g pure chocola

5 lepels boter

1.5 dl slagroom

100 g suiker

1 dl water

3 lepels whisky

2 dooiers

2 eiwitten

110 g suiker

250 g pecannoten
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat, al roerend, 150 gr pure chocolade met 5 eetlepels boter en 1 1/2 dl slagroom in een kom op een pan met kokend water smelten.

Breng 100 gr suiker met 1 dl water aan de kook, laat het 5 minuten doorkoken en laat het dan afkoelen.

Vermeng de suikerstroop met 3 eetlepels whisky en 2 eidooiers, voeg langzaam 1/3 van het chocolademengsel toe en roer daarna het eimengsel door de rest van het chocolademengsel.

Klop 2 eiwitten stijf, voeg in gedeelten 110 gr suiker toe en schep het eiwit voorzichtig door het chocolademengsel.

Roer er 250 gr gehalveerde pecannoten door, schenk dit mengsel in een ronde springvorm van 20 cm doorsnee en bak de taart 45-50 minuten in het midden van een op 175°C voorverwarmde oven.