Home > Recepten

Chocolademoussetaart met sinaasappel

Voor het deeg:

200 gr bloem

zout

65 gr witte basterdsuiker

135 gr koude boter



Voor de chocolademousse:

200 gr pure chocolade in stukjes

1 1/2 dl volle melk

2 dl slagroom

40 gr suiker



Voor de garnering:

5 sinaasappels

een zandtaartvorm van 20 cm doorsnee

bakpapier

een steunvulling
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Deeg:

Zeef de bloem, het zout en de basterdsuiker boven een kom.

Snijd de boter met 2 messen door de bloem tot hij fijn is verdeeld en kneed het snel tot een soepel deeg.

Leg het deeg in plasticfolie 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175°C.

Rol het deeg uit en bekleed er de taartvorm mee.

Bedek het deeg met het stuk bakpapier en verdeel de steunvulling over.

Bak het deeg 6 minuten in het midden van de oven.

Verwijder het papier en de vulling, prik gaatjes in het gebak en bak de bodem in nog 8-10 minuten lichtbruin en haar.

Stort de bodem op een taartrooster en laat hem afkoelen.



Mousse:

Laat de chocolade met de melk in een kom boven een pan met heet water

(au bain-marie) al roerend smelten.

Laat het mengsel afkoelen tot dik vloeibaar.

Klop de slagroom met de suiker stijf en schep die in 3 porties door het chocolademengsel.

Zet de chocolademousse 1 uur in de koelkast.



Garnering:

Schil de sinaasappels dik tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit.

Strijk de chocolademousse over de taartbodem uit en verdeel er de partjes sinaasappel over.