Home > Recepten

Chocoladetaart 2

Voor de bodem:

300 gr bloem

100 gr cacao

1/2 theelepel zout

200 gr suiker

1 theelepel bakpoeder

1 ei

1 1/2 dl (zonnebloem)olie

1/4 liter karnemelk

2 dl bereide koffie



Voor de vulling:

5 eetlepels bloem

3 dl volle melk

125 gr suiker

75 gr margarine

1 zakje vanillesuiker

200 gr roomboter



Voor de glazuurlaag:

150 gr roomboter

3 eetlepels cacao

200 gr poedersuiker

1 ei

1 zakje vanillesuiker
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng voor de bodem de bloem, de cacao, het zout, de suiker en het bakpoeder goed door elkaar.

Voeg het ei, de olie, de karnemelk en de koffie toe en mix dit tot een romig beslag.

Giet het beslag in een bakvorm en bak de bodem in 30-35 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven gaar.

Laat de bodem afkoelen.

Meng voor de vulling de bloem met de melk op het vuur tot het romig is.

Meng de suiker, de margarine, de vanillesuiker en de roomboter tot het mengsel romig is.

Voeg het melk-bloemmengsel eraan toe en mix ± 8 minuten tot het smeuïg is.

Smeer de vulling over de bodem en zet de taart in de koelkast.

Meng voor het glazuur de roomboter met de cacao op het vuur tot de boter is gesmolten.

Neem de pan van het vuur en voeg de poedersuiker, het ei en de vanillesuiker toe.

Mix het geheel tot een crème, smeer die over de vulling en zet de taart tijd in de koelkast tot het glazuur hard is..