Chocoladetaart met kersen |
|
10 eieren 180 gr fijne tafelsuiker 180 gr bloem 50 gr cacao 20 gr gesmolten boter 1 dl witte rum 1/2 liter stijfgeklopte slagroom 250-500 gr ontpitte kersen Voor de saus: 250 gr kristalsuiker 3 dl slagroom een ingevette springvorm met een doorsnee van 24 cm |
|
BereidingDeeg:Verwarm de oven voor op 190°C. Klop de eieren en de suiker in een kom boven een pan heet water van 80°C (au bain-marie) schuimig. Zeef de bloem en de cacao en spatel ze door het eimengsel. Spatel de boter erdoor en stort het geheel in de vorm. Bak de deegbodem 30-40 minuten in het midden van de oven. Laat het op een rooster afkoelen en snijd hem horizontaal in drieën. Besprenkel de deeglagen met rum en leg ze op elkaar met een laag slagroom en een laag kersen daartussen. Bestrijk de taart met slagroom en garneer met kersen. Saus: Laat de suiker met 6 eetlepels water in een pan met dikke bodem smelten en laat het langzaam karameliseren tot het lichtbruin is. Schenk de slagroom erbij en roer alles tot een gladde saus. Serveer de saus bij de taart. |
Home > Recepten