Chocoladetaart zonder bloem |
|
450 gr pure chocolade 30 ml sterke koffie 30 ml cognac 6 eieren 90 gr kristalsuiker 275 ml slagroom poedersuiker verse aardbeien heet water |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 1800°C.Smelt de chocolade au bain-marie. Roer er de koffie en de cognac door en laat het mengsel iets afkoelen. Klop de eieren en de suiker erdoor, zodat een dikke maar luchtige massa ontstaat. Klop de slagroom lobbig en meng die door de chocolademassa. Stort het geheel in een ingevette springvorm van 22 cm doorsnee, waarvan de bodem met bakpapier is bekleed. Zet de vorm in een braadslee en giet daar heet water in tot de vorm voor de helft vol is. Bak de taart ± 1 uur, schakel de oven dan uit en laat de taart in de oven wat afkoelen. Maak de rand van de vorm los en laat de taart verder afkoelen. Stort de taart op een schaal en verwijder het bakpapier. Schik in een ruitpatroon reepjes vetvrij papier op de taart, bestuif de taart met poedersuiker en verwijder het papier dan weer. Garneer de taart met aardbeien. |
Home > Recepten