Home > Recepten

Chocoladetulband

250 gr zachte boter

250 gr suiker

een snufje zout

5 eieren

375 gr bloem

50 gr cacaopoeder

2 theelepels bakpoeder

2 eetlepels melk

3 eetlepels koffielikeur

125 gr grofgehakte pure chocolade

poedersuiker

een ingevette tulbandvorm, inh. ± 2 liter
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.

Roer de boter, de suiker en het zout schuimig en klop de eieren erdoor.

Zeef de bloem, de cacao en het bakpoeder en spatel ze door het eimengsel.

Roer de melk, de likeur en de chocolade erdoor en schenk het mengsel in de vorm.

Bak de tulband 60-70 minuten in het midden van de oven.

Laat hem op een rooster afkoelen en bestrooi hem voor het serveren met een dun waasje poedersuiker.