Citroenkwarktaart met meloen |
|
1 eetlepel amandelolie of neutrale olie 1/2 roombotercake in plakjes 10 blaadjes witte gelatine 500 gr magere kwark de geraspte schil van 1 citroen 100 gr suiker het sap van 1 citroen 1 1/4 dl slagroom Voor de crème de menthe-gelei: 3 blaadjes witte gelatine 1/2 dl crème de menthe (likeur) Voor de garnering: 1 groene meloen verse blaadjes munt een springvorm van 20 cm doorsnee bakpapier |
|
BereidingVet de vorm dun met olie in, bekleed hem met bakpapier en vet dat eveneens in.Bedek de bodem van de vorm met plakjes cake. Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water. Meng de kwark en de geraspte citroenschil. Verwarm in een steelpan de suiker in het citroensap tot de suiker is opgelost. Knijp de gelatine goed uit en los die van het vuur af in het citroensap op. Meng het gelatinemengsel door de kwark. Klop de slagroom stijf en spatel die door de kwark. Schep het mengsel in de vorm en laat het 2 uur in de koelkast opstijven. Gelei: Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water. Breng 1 dl water tegen de kook aan en los er van het vuur af de uitgeknepen gelatine in op. Roer de crème de menthe erdoor en laat het tot lauw afkoelen. Verdeel de lauwe gelei over de kwarktaart, zet de taart terug in de koelkast en laat hem 1 nacht opstijven. Garnering: Steek met een meloenbolletjeslepel bolletjes uit de meloen en laat die op een schone theedoek uitlekken. Bedek de bovenkant van de taart met de meloenbolletjes. Verwijder de springvorm. Serveer de taart op een mooie schaal en garneer met blaadjes verse munt. |
Home > Recepten