Citroenrijstvlaai |
|
2 plakjes diepvriesbladerdeeg 50 gr kortkokende dessertrijst 1 bekertje garderoom (2 dl) 3 eetlepels lemoncurd (citroencrème, Robertson) 2 toefjes citroenmelisse |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 225°C.Spreid het bladerdeeg uit en laat het ontdooien. Vet 2 kleine taartvormpjes van ± 10 cm doorsnee in en bekleed ze met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak de bodempjes met een steunvulling ± 15 minuten. Kook intussen de rijst met de garderoom en 1/2 dl water in ± 12 minuten gaar. Verwijder de steunvulling en laat de bodempjes in nog 5 minuten lichtbruin kleuren. Roer de lemoncurd door de rijst. Haal de bodempjes uit de vormpjes en schep de citroenrijst erin. Garneer met citroenmelisse. |
Home > Recepten