Home > Recepten

Citroenrijstvlaai

2 plakjes diepvriesbladerdeeg

50 gr kortkokende dessertrijst

1 bekertje garderoom (2 dl)

3 eetlepels lemoncurd (citroencrème, Robertson)

2 toefjes citroenmelisse
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225°C.

Spreid het bladerdeeg uit en laat het ontdooien.

Vet 2 kleine taartvormpjes van ± 10 cm doorsnee in en bekleed ze met het bladerdeeg.

Prik gaatjes in de bodem en bak de bodempjes met een steunvulling ± 15

minuten.

Kook intussen de rijst met de garderoom en 1/2 dl water in ± 12 minuten

gaar.

Verwijder de steunvulling en laat de bodempjes in nog 5 minuten lichtbruin

kleuren.

Roer de lemoncurd door de rijst.

Haal de bodempjes uit de vormpjes en schep de citroenrijst erin.

Garneer met citroenmelisse.