Home > Recepten

Citroentaartjes

40 gr macadamianoten

85 gr zachte boter

150 gr bloem

2 eetlepels suiker

1 eidooier

1/2 pot Lemon Jelly Marmelade (Chivers)

1/8 liter slagroom

1 eetlepel poedersuiker
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Spoel de noten onder warm stromend water af, droog ze met keukenpapier en maal ze fijn.

Kneed een soepel deeg van de boter, de bloem, de suiker, de eidooier en de noten.

Bekleed 10 ingevette lage taartvormpjes van ± 7 cm doorsnee met het deeg, bak de bodempjes in ± 20 minuten goudbruin en neem ze uit de vormpjes.

Verwarm de marmelade op laag vuur, vul er de afgekoelde bodempjes mee en laat de marmelade opstijven.

Klop de slagroom met de poedersuiker stijf, doe de massa over in een spuitzak met spuitmondje en spuit een flinke toef slagroom op elk taartje.

Lekker met een bolletje vanilleroomijs