Home > Recepten

Citrus-alaska

1 blaadje heldere gelatine

1 dl sinaasappelsap

2 eidooiers en 4 eiwitten

100 gr + 7 eetlepels suiker

1 dl slagroom

4 plakken chocoladecake

1 eetlepels Grand Marnier
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de gelatine ± 5 minuten in ruim water.

Verhit het sinaasappelsap en los er van het vuur af de uitgeknepen gelatine in op.

Klop de eidooiers met 3 eetlepels suiker in een kom boven een pan heet water

dik en schuimig en meng er de gelatine-oplossing door.

Laat het mengsel afgedekt in de koelkast ± 20 minuten opstijven.

Klop het eiwit stijf en voeg al kloppend 3 eetlepels suiker toe.

Klop de slagroom met 1 eetlepels suiker stijf en meng de slagroom en het eiwit door de dooiercrème.

Verdeel het mengsel over 4 kopjes en laat het in de diepvriezer in ± 3 uur bevriezen.

Verwarm de oven voor op 220°C.

Snijd een cirkel uit de plakken cake, rondom 1,5 cm groter dan het kopje.

Klop 3 eiwitten met 100 gr suiker stijf.

Besprenkel de cakecirkels met de likeur en leg ze in een ovenschaal.

Stort het ijs op de plakjes cake en bedek het met het stijfgeklopte eiwit.

Laat het eiwit in het midden van de oven in ± 7 minuten kleuren.