Home > Recepten

Clafoutis met kersen 1

300 gr kersen

50 gr bloem

zout

4 eieren

3 1/2 dl melk

50 gr suiker

1 zakje vanillesuiker

poedersuiker

enkele takjes munt

6-8 bolletjes vanille-ijs



Voor de vanillesaus:

1/2 liter melk

50 gr suiker

1 zakje vanillesuiker

3 eidooiers
  • Omschrijving recept: Gebak; Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de kersen, ontpit ze en dep ze met keukenpapier droog.

Roer de bloem, een mespuntje zout, de eieren, de melk, de vanillesuiker en de andere suiker door elkaar tot een glad beslag.

Leg de kersen op de bodem van een ronde bakplaat of een beboterde ovenschaal, giet het beslag erover en zet dit ± 1 uur in een op 150°C voorverwarmde oven tot de bovenkant van de clafoutis mooi goudgeel en stevig is.

Breng voor de vanillesaus de melk met de suiker en de vanillesuiker aan de kook.

Klop de eidooiers in een kommetje los en roer er een scheutje hete melk door.

Giet het mengsel al roerend bij de rest van de melk en verwarm het geheel al roerend op laag vuur tot de saus is gebonden.

Laat de saus niet meer koken, want anders gaat ze schiften.

(Desgewenst kunt u de vanillesaus vervangen door crème fraîche).

Leg de warme clafoutis op een bord, bestrooi met poedersuiker en garneer met toefjes munt.

Geef er het ijs en de saus bij.