Home > Recepten

Cranberrytaart met Vooraf en Toe

2 sinaasappels

100 gr gesmolten boter

200 gr fijngemalen volkorenbiscuitjes

9 blaadjes witte gelatine

450 gr Vooraf en Toe

50 gr fijne tafelsuiker

150 gr + 4 eetlepels Ocean Spray Cranberries

3 eetlepels sinaasappellikeur of sinaasappelsap

6 blaadjes munt

1 dl slagroom

1 zakje vanillesuiker

een anti-aanbak springvorm van 18 cm doorsnee

een bakpapieren cirkel van 20 cm doorsnee
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de sinaasappels dik.

Snijd van 1 sinaasappel de partjes tussen de vliezen uit en snijd de partjes in stukjes.

Snijd 1 sinaasappel in plakken.

Leg de papieren cirkel op de bodem van de springvorm.

Meng de boter en de biscuitjes, schep het mengsel op de bodem van de vorm en druk het aan.

Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.

Klop de Vooraf en Toe met de suiker stijf en roer er 150 gram cranberrycompote en de stukjes sinaasappel door.

Verwarm de likeur of het sap tegen de kook aan.

Knijp de gelatine uit en los die van het vuur af in de likeur of het sap op.

Roer dit mengsel door het Vooraf en Toemengsel, schep het in de vorm en strijk de bovenkant glad.

Laat de taart in de koelkast 8 uur opstijven.

Haal de taart uit de vorm en zet hem op een schaal.

Garneer de bovenkant met de plakken sinaasappel.

Schep op elke plak wat cranberrycompote en leg er een blaadje munt op.

Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf, doe hem over in een spuitzak en spuit rozetten tussen de plakken sinaasappel.