Home > Recepten

Dadeltaart

225 gr bloem

130 gr suiker

2 eieren + 1 eidooier

100 gr boter in blokjes

zout

3 dl slagroom

20 dadels

20 gepelde amandelen

een lage ingevette bakvorm van 24 cm doorsnee
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zeef 200 gr bloem boven een kom, meng er 80 gr suiker door en maak in het midden ee kuiltje.

Doe 1 ei, de boter en 1 mespuntje zout in het kuiltje en kneed tot een elastisch deeg.

Lat het deeg, in plasticfolie verpakt, minstens 30 minuten in koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de dadels, verwijder de pit en vul ze met een amandel.

Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm ermee.

Meng 1 ei, de eidooier, 50 gr suiker en 25 gr bloem en roer er de slagroom door.

Schep de helft van het roommengsel op de bodem en verdeel er de dadels over.

Bedek ze met de rest van het roommengsel.

Bak de taart 30-40 minuten in het midden van de oven.