Home > Recepten

Dranktaart

een springvorm ± 25 cm doorsnee

150 gr boter

100 gr witte basterdsuiker

3 eidooiers

1 borrelglas (bruine) rum

1 borrelglas cognac

1/4 liter slagroom

2 pakken lange vingers

cacao
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de boter en de suiker en roer er de eidooiers, 1/2 glas rum en 1/2 glas cognac door.

Klop de slagroom zonder suiker stijf en roer de helft hiervan door het drankmengsel.

Vet de bakvorm in, bedek de bodem met lange vingers en besprenkel die met de helft van de rest van de rum en de cognac.

Smeer de helft van het drankmengsel hierover uit, leg er weer een laag lange vingers op en besprenkel die met de rest van de drank.

Leg de rest van het drankmengsel erop en verdeel er de rest van de slagroom over.

Zet de taart in de koelkast en zeef er voor het gebruik cacao over.