Home > Recepten

Druiven-notentaart

400 gr bladerdeeg (diepvries)

abrikozenmarmelade of -moes

125 gr gekookte rijst

4 eieren

1 zakje vanillesuiker

1/2 dl rode wijn

de schil en het sap van 1 sinaasappel

250 gr ontpitte zoete druiven

75 gr hazelnoten

75 gr paranoten zonder vlies

poedersuiker

grand marnier
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien en rol het dun uit.

Bedek hiermee de bodem en zijkant van een ingevette springvorm en bestrijk het met abrikozenmoes.

Halveer de gepelde druiven en ontpit ze.

Maal de gepelde hazelnoten en paranoten fijn.

Klop het eiwit met een beetje suiker tot stijve pieken.

Vermeng de met vanillesuiker gekookte rijst met de rode wijn, de overige suiker, het losgeklopte eigeel, het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil, de hazelnoten en de paranoten en schep hier het stijfgeklopte eiwit luchtig door.

Vul de deegvorm met deze rijstmassa en bak de taart 1 1/4 uur bij een temperatuur van 180°C.

Dek eventueel af met aluminiumfolie.

Bedruppel de taart met wat grand marnier en bestrooi hem daarna met poedersuiker.