Home > Recepten

Druiventaart

Voor het deeg:

250 gr bloem

60 gr suiker

200 gr boter

2 eidooiers



Voor de vulling:

90 gr gemalen amandelen

90 gr poedersuiker

1 ei

2 eetlepels crème fraîche

400 gr witte druiven

300 gr blauwe druiven

40 gr kristalsuiker

een ingevette taartvorm van 22 cm doorsnee

bakpapier

steunvulling
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Deeg:

Meng de bloem, de suiker en de boter tot een kruimelig deeg.

Voeg de eidooiers en 1-2 eetlepels water toe, kneed het snel tot een samenhangend deeg en leg het 10 minuten in de vriezer.

Verwarm de oven voor op 210 °C.

Rol 2/3 deel van het deeg uit tot een ronde lap van 28 cm doorsnee.

Bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem met een vork in.

Rol uit de rest van het deeg 3 dunne strengen, vlecht deze en plak de vlecht met water op de deegrand.

Vorm wijnranken en bladeren uit de deegafsnijdsels.

Vul de deegbodem met bakpapier en een steunvulling en bak de bodem 10 minuten in het midden van de oven.

Verwijder het bakpapier en de steunvulling, zet de bodem nog 10 minuten in de oven terug en bak de deegversieringen 10 minuten mee.



Vulling:

Vermeng de amandelen, de poedersuiker, het ei en de crème fraîche.

Ontpit de druiven.

Bestrijd de voorgebakken deegbodem met de amandelcrème, verdeel de witte druiven erover en bak de taart 20 minuten in het midden van de oven.

Schakel de oven terug naar 180°C.

Leg de blauwe druiven als een druiventros op de taart, strooi de suiker erover en bak de taart nog 25 minuten verder.

Garneer de taart met de wijnranken en de bladeren en serveer hem lauwwarm.