Home > Recepten

Kruidkoekjes, eenvoudig

200 gr tarwemeel

1 eetlepel speculaaskruiden

een snufje zout

1 volle eetlepel stroop

1 volle eetlepel honing

75 gr koude boter
  • Omschrijving recept: Koekjes
  • Aantal Porties: 25
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe het meel in een kom en voeg achtereenvolgens de speculaaskruiden, het zout, de stroop en de honing toe.

Snijd de boter met 2 messen heel fijn, meng hem door het meel en kneed het deeg met de vingers tot een samenhangend geheel.

Rol van het mengsel een ronde staaf, verpak die in een vel plasticfolie en laat het deeg in de koelkast minstens 15 minuten opstijven.

Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met vetvrij papier.

Snijd het deeg in plakjes, leg die op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 20 minuten bruin.