Home > Recepten

Eierkoeken 3

200 gr heel ei

50 gr eidooier

125 gr basterdsuiker

125 gr kristalsuiker

15 gr citroenrasp

250 gr patentbloem

2 gr ammoniumcarbonaat *
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Alle ingredienten moeten op kamertemperatuur zijn, het liefst 25°C.

Klop de eerste 5 ingredienten op tot een schuimige stevige massa.

Met het ammoniumcarbonaat met de gezeefde bloem en spatel dit voorzichtig door de rest.

Spuit het op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat.

Bestuif de eierkoeken eventueel met bloem en zet ze direct in een op 230°C voorverwarmde oven.

Bak ze tot ze een mooie kleur hebben.

Steek ze na het bakken direct van de bakplaat af.

* Ammoniumcarbonaat is een bakpoeder op basis van ammoniak. Dit kun je goed ruiken. Omdat dit poeder boven de 100°C heel snel verdampt en daarbij veel gassen produceert, is het het beste (enige) bakpoeder dat geschikt is voor eierkoeken.

Laat de eierkoeken na het bakken goed uitwasemen om geurresten te voorkomen.