Flensjes met kaneelijs en geglaceerde appel |
|
2 eieren 60 g bloem 2 dl melk zout 1/2 lepel suiker rasp van 1/2 citroen rasp van 1/2 sinaasappel 3 lepels boter 200 g suiker 1 zakje vanillesuiker'4 appels kaneelijs |
|
BereidingKlop 2 eieren met 60 gr bloem en 2 dl melk glad.Roer zout, 1/2 eetlepel suiker, de geraspte schil van 1/2 citroen, 1/2 sinaasappel en 3 eetlepels gesmolten boter door het beslag en laat het beslag 1 uur rusten. Bak van het beslag in een koekenpan met anti-aanbaklaag (18 cm doorsnee) 12 dunne flensjes. Smelt 200 gr suiker en 1 zakje vanillesuiker en laat het lichtbruin kleuren. Voeg 4 appels in partjes toe en laat ze in 35 minuten zachtjes karameliseren. Serveer de flensjes met de appels en kaneelijs. |
Home > Recepten