Home > Recepten

Florentines

1/4 kopje bloem

2 eetlepels walnoten

2 eetlepels amandelsnippers

2 eetlepels gekonfijte kersen

2 eetlepels gekonfijte citrusschil

75 gr boter

1/4 kopje bruine basterdsuiker

chocolade
  • Omschrijving recept: Koekjes
  • Aantal Porties: 24
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Zeef de bloem in een kom.

Voeg de fijngehakte walnoten, de amandelsnippers, de fijngesneden gekonfijte kersen en de fijngesneden gemengde gekonfijte citrusschil toe en roer alles goed door elkaar.

Doe de boter en de basterdsuiker in een pan en verhit het al roerend op laag

vuur tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost.

Voeg dan de bloem, de noten en de vruchten toe en meng goed.

Leg met een tussenruimte van ± 6 cm bergjes van het mengsel ter grootte van

een flinke theelepel op de bakplaat en druk ze aan tot ze een doorsnee van 5 cm hebben.

Bak de koekjes 7 minuten en laat ze daarna op de plaat 5 minuten afkoelen.

Leg ze voorzichtig op een rooster om ze helemaal te laten afkoelen.

Bestrijk één kant van elke florentine met gesmolten pure chocolade en wacht met presenteren tot die is gestold.