Fryske dumpkes 2 |
|
150 gr boter 150 gr donkere basterdsuiker 2 eieren 250 gr gezeefde bloem zout 100 gr fijngehakt hazelnoten 1 theelepel fijngewreven anijszaad 1 theelepel gemberpoeder 1 theelepel gemalen kaneel een ingevette bakplaat |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 150°C.Roer de boter, de suiker en de eieren tot een schuimig mengsel. Voeg de bloem en 1 mespuntje zout toe en kneed alles tot een mooi glad deeg. Kneed de hazelnoten, het anijszaad, het gemberpoeder en de kaneel door het deeg. Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een lap van 24 x 20 cm en 1 cm dik en snijd die in reepjes van 4 x 2 cm. Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ± 25 minuten lichtbruin. Druk de koekjes uit de oven direct aan één kant met uw duim in en laat ze op een rooster afkoelen. |
Home > Recepten