Home > Recepten

Frittellini (Italiaanse oliebollen)

1 dl slagroom

1 dl witte wijn

20 gr verse gist

200 gr bloem

2 eieren

zout

frituurolie

1 appel in kleine stukjes

2 eetlepels pijnboompitten

poedersuiker
  • Omschrijving recept: Gebak; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de slagroom en de wijn tot lauwwarm.

Verkruimel de gist erboven en laat die oplossen.

Voeg het gistmengsel aan de bloem toe en roer alles met een garde glad.

Meng er de eieren en een snufje zout door.

Roer de appelblokjes en de pijnboompitten door het beslag en sla het met een houten lepel in 5 minuten tot een luchtig beslag.

Laat het afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats 1 uur rijzen.

Verhit de olie tot 200°C.

Laat met 2 lepels bolletjes van het beslag in de hete olie glijden (niet meer dan 3 tegelijk) en bak die in 5 minuten bruin.

Laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze op een schaal.

Bestrooi de frittellini met poedersuiker.

U kunt de frittellini zowel warm als koud serveren.