Home > Recepten

Halwa (Gekruide grieskoekjes uit India)

250 gr griesmeel

4 eetlepels gedroogde kokos

500 gr suiker

1 eetlepel maanzaad

het zaad van 6 kardemompeulen

6 1/2 dl water

100 gr gesmolten ghee
  • Omschrijving recept: Koekjes; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe het griesmeel, de kokos, de suiker, het maanzaad en de kardemom in een grote pan met dikke bodem.

Meng goed en roer het water erdoor.

Breng het al roerend aan de kook, temper het vuur en kook minstens 1 uur zachtjes door tot alles zacht is; roer geregeld.

Roer er geleidelijk de ghee door tot die goed is opgenomen.

Spreid het mengsel in een ondiepe schaal gelijkmatig uit, laat het afkoelen en snijd het in ruitjes of driehoeken.

Bewaar ze luchtdicht afgesloten op een koele plaats.

Notities

Er bestaan in India evenveel Halwarecepten als er steden zijn en elke plaats waakt voor de reputatie van zijn snoepgoed.

Halwa dient vaak als een soort culinaire ambassadeur: men verzendt het over de hele wereld. Het is de moeite waard om het thuis te maken, hoewel beweerd wordt dat de kunde van de halwai (halwa-maker) wordt overgerfd en niet te leren is!