Home > Recepten

Chocolade-cake, gemarmerde

150 gr boter

150 gr suiker

3 eieren

150 zelfrijzend bakmeel

2 eetlepels cacao (40 gr)

1 zakje vanillesuiker

6 eetlepels melk

1/8 liter slagroom

chocoladestrooisel



Reken bij een grotere vorm per 1/2 liter 1 ei, 50 gr bakmeel, 50 gr suiker en 50 gr boter meer.
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak een cakebeslag van de boter, de suiker, het meel en de eieren en verdeel het in 2 porties.

Roer de cacao met de vanillesuiker en de melk tot een glad papje en voeg dit aan één van de porties deeg toe.

Schep afwisselend wit en bruin deeg in de vorm, trek dan met een mes een streep door het midden van de cake en strijk het beslag met een warmgemaakte lepel glad.

Bak de cake in een op 150°C voorverwarmde oven in ± 45 minuten gaar.

Prik er ter controle met een breinaald in; als die er schoon uit komt, is de cake gaar.

Versier de cake voor het serveren met de gezoete, geklopte slagroom en chocoladestrooisel.

Benodigdheden

een rijstrand van 1 1/2 liter inhoud