Bananenstrudel, gevulde |
|
Voor het deeg: 250 gr bloem 3 eetlepels olie zout kristalsuiker Voor de vulling: 700 gr rode bessen of kersen uit een pot, uitgelekt 500 gr grof geraspte bananen 1 theelepel citroenrasp 100 gr lange vingers in stukjes 100 gr bitterkoekjes in stukjes 20 gr zachte boter 1 eetlepel poedersuiker 2 dl lobbig geklopte slagroom een met bakpapier beklede bakplaat |
|
BereidingDeeg:Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en doe de olie, 1 1/4 dl koud water, een mespunt zout en kristalsuiker erin. Meng de ingredienten vanuit het midden en kneed het tot een glad en soepel deeg. Vorm het deeg tot een bal, bestrijk die met olie en laat hem afgedekt op kamertemperatuur 30-40 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een theedoek op het werkblad en bestuif die met bloem. Rol het deeg op de theedoek tot een dunne rechthoekige lap van 30 x 20 cm uit. Rek het deeg met de hand gelijkmatig uit tot 50 x 40 cm (zo dun dat je de krant erdoor kunt lezen). Vulling: Meng de bessen met de banaan en de citroenrasp. Verdeel de lange vingers, de bitterkoekjes en het fruitmengsel over het deeg (laat aan de rand 5 cm vrij). Bestrijk de deegrand met water. Rol het deeg vanaf de lange kant met behulp van de theedoek op. Druk de zijkanten aan en vouw ze onder de strudel. Leg de strudel op de bakplaat, bestrijk de buitenkant dun met water en prik hem met een vork hier en daar in. Bak de strudel op 1 richel onder het midden van de oven in 30-35 minuten goudgeel en gaar. Bestrijk de strudel tussentijds met zachte boter. Bestrooi de strudel voor het serveren royaal met poedersuiker en serveer met de slagroom. |
Home > Recepten