Home > Recepten

Hazelnoot-kastanjecrèmetaart

4 eiwitten

200 gr suiker

100 gr blanke hazelnoten

400 gr kastanjes

75 gr geroosterde hazelnoten

1 ei

3 eidooiers

100 gr suiker

200 gr boter

200 gr pure couverture
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de hazelnoten in een keukenmachine fijn en meng ze met 100 gr suiker en de bloem.

Sla de eiwitten met een snufje zout stijf, voeg beetje bij beetje de overige 100 gr suiker toe en spatel het geslagen eiwit door de hazelnootmassa.

Spuit met een spuitzak van dit beslag 3 plakken van ± 18 cm doorsnee op vetvrij papier beklede bakplaat en bak de plakken in een op 170°C voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar.

Klop voor de vulling het ei met de eidooiers en de suiker au bain-marie tot het mengsel lauwwarm is.

Haal de kom uit het hete bad en klop het eimengsel tot het weer koud is.

Sla de zachte boter met een mixer luchtig en voeg het eimengsel hier langzaam aan toe.

Maal de geroosterde hazelnoten in een blender of keukenmachine tot pulp en

'vouw' de hazelnootpulp door de crème.

Haal de hazelnootplakken van het vetvrije papier.

Bespuit de onderste plak met de crème, leg hier de helft van de kastanjes op en spuit nogmaals een laag crème.

Druk er een tweede hazelnootplak op en beleg deze weer met crème, kastanjes

en nogmaals crème.

Dek het geheel met de derde plak af en bestrijk de taart aan de boven- en

zijkanten met de overgebleven crème.

Smelt de couverture chocolade en strijk die dun op vetvrij papier uit.

Snijd met een warm mes rechthoekjes uit de stollende chocolade en leg deze even in de koelkast om verder op te stijven.

Bedek, als ze hard zijn geworden, de zijkanten van de taart met de stukjes chocolade.

Uit de overgebleven couverture kunt u met behulp van een plamuurmes krullen steken.