Home > Recepten

Kaneelijstaart 1

4 eidooiers

100 gr fijne tafelsuiker

3 eetlepels kaneelpoeder

2 dl slagroom

1/2 appel

4 eetlepels vijgenjam

2 eetlepels citroensap

8 kaneelamandelen
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de dooiers met de suiker en 2 eetlepels kaneelpoeder in een vuurvaste kom, zet die in een pan kokend water en klop het met een mixer tot een romig mengsel.

Zet de kom in een schaal koud water en blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld.

Klop de slagroom halfstijf en spatel hem luchtig door de afgekoelde vla.

Doe het mengsel over in een ronde diepvriesdoos en laat het ijs in ± 4 uur bevriezen.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Verwarm vlak voor het serveren de vijgenjam met het citroensap, schep de appel erdoor en warm die 1 minuut mee.

Stort het ijstaartje op een schaal, garneer het met de amandelen en bestuif het met de rest van het kaneelpoeder.

Snijd het taartje in punten en serveer die met de warme saus.