Home > Recepten

Kaneelijstaart 2

3/4 liter vanilleroomijs

1 pak bokkepootjes (200 gr)

3 eetlepels abrikozenjam

2 eetlepels koffielikeur

2 eetlepels kaneelpoeder

1/8 liter slagroom

2 eetlepels poedersuiker
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat het ijs in ± 30 minuten buiten de diepvries zacht worden.

Verkruimel de helft van de bokkepootjes, meng er 1 eetlepel jam door en druk dit mengsel op de bodem van een springvorm van (18 cm doorsnee uit.

Halveer de rest van de bokkepootjes en zet ze met de chocoladekant naar boven tegen de rand van de vorm.

Roer de rest van de jam, de koffielikeur en 1 1/2 eetlepel kaneelpoeder door het zachte ijs en schep het ijs in de vorm.

Klop de slagroom met de poedersuiker stijf, bedek het ijs met een laag slagroom en maak er mooie pieken in.

Laat de ijstaart in de diepvries in minstens 2 uur weer bevriezen.

Zet de ijstaart op een platte schaal en strooi er de rest van de kaneel over.

Zet eventueel kleine rode kaarsjes op de taart en steek die aan.