Home > Recepten

Kastanje-chocoladetaart

7 ontdooide plakjes diepvriesbladerdeeg

1 losgeklopt ei

300 gr bittere chocolade in kleine brokjes

1 blik gezoete kastanjepuree (400 gr)

100 gr gehakte hazelnoten

poedersuiker

een lage taartvorm, doorsnee 26 cm

bakpapier

steunvulling (bijvoorbeeld van oude gedroogde bruine bonen)
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van ± 32 cm doorsnee.

Bekleed de taartvorm met het deeg en knijp op knip de rand van het deeg op een leuke manier in.

Prik de deegbodem met een vork regelmatig in.

Leg het bakpapier met de steunvulling op de deegbodem, bestrijk de deegrand met losgeklopt ei en bak de deegbodem ± 20 minuten in het midden van de oven.

Verwijder de steunvulling en het bakpapier en laat de taartbodem op een rooster afkoelen.

Maak de vulling.

Smelt 200 gr chocolade in een kom boven een pan heet water (au bain-marie).

Klop de kastanjepuree los (verwarm hem eventueel een beetje) en meng de puree met de gesmolten chocolade en de fijngehakte noten.

Schenk het kastanjemengsel op de afgekoelde deegbodem en laat opstijven.

Smelt 100 gr chocolade en strijk die over de afgekoelde vulling.

Bestrooi de deegrand met poedersuiker.