Home > Recepten

Kerststerren 2

225 gr bloem

100 gr poedersuiker

100 gr boter

1 vanillestokje

zout

3 eieren

150 gr suiker

175 gr ontvliesde en gemalen amandelen

1 theelepel kaneel
  • Omschrijving recept: Koekjes
  • Aantal Porties: 40
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Voor ± 40 koekjes:

Kneed een deeg van de bloem, de poedersuiker, de boter, het zaad uit het vanillestokje, wat zout en 3 eidooiers en zet het op een koele plaats.

Klop de eiwitten stijf en meng er dan de suiker, de gemalen amandelen en de kaneel door.

Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik.

Steek de kerststerren hieruit en leg ze op een beboterd bakblik.

Doe het eiwit-amandelschuim in een spuitzak met een fijn spuitmondje en spuit hiermee een klein sterretje op de koekjes.

Zet het bakblik in het midden van een vrij warme oven (175-200°C) en bak de kerststerren in ± 20 minuten gaar.