Home > Recepten

Kersttulband

4 eieren

200 gr kristalsuiker

2 zakjes vanillesuiker

200 gr bloem

zout

200 gr boter

100 gr gesneden Franse vruchtjes

50 gr ontvelde, gehakte amandelen

poedersuiker
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker schuimig en roer er afwisselend de gezeefde bloem met wat zout, de gesmolten en weer afgekoelde boter en het vulsel door.

Doe deze massa in een beboterde tulbandvorm en in een klein taartvormpje en zet beide vormen ±11/4 uur op het bakblik onderin een matig warme oven (150°C.

Haal het kleine vormpje er na een half uur uit.

Keer de tulband op een taartrooster en laat hem koud worden.

Zet het kleine cakeje erop en bestrooi het geheel dik met poedersuiker.

Strik er een rood lint omheen en steek er een hulsttakje in.

Benodigdheden

Voor een vorm van 2 liter inhoud: